Clement niet gelukkig na gelijkspel: Dat hebben de spelers zichzelf aangedaan

Clement niet gelukkig na gelijkspel: "Dat hebben de spelers zichzelf aangedaan"

29-11-2018 23:45
2

KRC Genk bleef donderdagavond steken op een 2-2 gelijkspel tegen Malmo FF. De Limburgers kwamen kort na de pauze nochtans op een 0-2 voorsprong, maar gaven nadien alles uit handen. Philippe Clement was uiteraard niet gelukkig na de wedstrijd. 

"Na een goede match hebben we 2 punten en een Europese kwalificatie weggegooid", vertelde de coach van Genk aan Sporza. "Nu moeten we nog tegen de rugbyploeg van Sarpsborg. Een moeilijke match. Dat hebben de spelers  zichzelf aangedaan. Er waren nog te veel jongens die te naief, te jong misschien ook zijn om de match dood te maken en blijven aanvallen."

"Het is niet dat Malmö zoveel kansen had, maar ze waren wel efficiënt. De tegengoals kwamen na individuele fouten, maar als je de organisatie houdt, betaal je die niet altijd cash. Daar is de voorbije maanden al meermaals over gesproken. Dat zijn lessen die een jonge groep moet leren, want anders kan een Europees verhaal snel gedaan zijn. Het is momenteel te lief en te mooi. Er moeten ook momenten zijn dat het gewoon zakelijk is", besloot Clement.

Lees ook: KRC Genk geeft voorsprong onbegrijpelijk weg en blijft steken op gelijkspel