KRC Genk geeft voorsprong onbegrijpelijk weg en blijft steken op gelijkspel

29-11-2018 22:48
18

KRC Genk heeft donderdagavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Malmo FF. De troepen van Philippe Clement kwamen op een 0-2 voorsprong, maar op enkele minuten tijd scoorde Malmo twee keer.

Genk was voortdurend de betere ploeg in de eerste helft, maar moest opletten voor de gevaarlijke tegenstoten van Malmö. Op het kwartier moest Vukovic uitpakken met een knappe redding op een raket van Vindheim. Nadien nam Genk nog nadrukkelijker het heft in handen, maar de Zweden timmerden hun stafschopgebied dicht. Enkele minuten voor de rust werd de muur toch gesloopt. Trossard bediende Pozuelo na een knappe actie en de Spanjaarde pakte uit met een knappe stifbal om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Meteen na de pauze sloeg ijskoud toe in de omschakeling. Na een knappe combinatie tussen Malinovski en Pozuelo kwam Paintsil alleen voor het doel en de 0-2 was een feit. De wedstrijd leek beklonken, maar de Zweedse thuisploeg knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Op twee minuten tijd was de voorsprong van Genk helemaal weg. Eerst knalde Lewicki onhoudbaar voorbij Vukovic. Nadien maakte invaller Antonsson een tegenaanvaller perfect af: 2-2. Genk probeerde te reageren, maar de wedstrijd viel helemaal stil.

De troepen van Philippe Clement blijven dus steken op een 2-2 gelijkspel in Zweden. Door de overwinning van Besiktas tegen Sarpsborg (2-3) is alles nog mogelijk in groep I. Genk speelt op de laatste speeldag thuis tegen Sarpsborg, terwijl Malmö op bezoek gaat bij Besiktas.