Courtois ziet vergelijking met Wales: “Gevoel van onmacht is hetzelfde”

Courtois ziet vergelijking met Wales: “Gevoel van onmacht is hetzelfde”

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 09:44ma 19-11-2018 om 09:44

Het werd een dramatische avond voor de Rode Duivels. De manschappen van bondscoach Roberto Martinez gingen met 5-2 onderuit tegen Zwitserland.

Doelman Thibaut Courtois kreeg er aldus vijf om de oren. “We begonnen goed en kwamen ook 0-1 voor. Daarna bleven we sterk voetballen en scoorden we zelfs de 0-2. Maar vervolgens zijn we allemaal uit de wedstrijd verdwenen. We verloren te makkelijk duels, lieten ze te makkelijk combineren.”

De sluitpost zag een dubieuze penalty voor Zwitserland. “Ik niet weet of het er een was. Maar de 2-2 volgde snel, die had er nooit mogen komen. De Zwitsers kregen zo natuurlijk hoop en kwamen op een tegenaanval zelfs 3-2 voor. Opnieuw kon een Zwitser helemaal vrijstaand binnen tikken.”

“Zij waren met meer vertrouwen de kleedkamer ingegaan en wij konden de intensiteit in de tweede helft niet verhogen”, vervolgt Courtois. “Die 4-2 en 5-2, tja… Ik denk dat we vooral de fout maakten om na de 0-2 te denken dat er ons niets meer kon gebeuren, ook al omdat we zelden veel doelpunten slikken.”

Wales

Het drama doet Courtois terugdenken aan de uitschakeling op het EK tegen Wales. “Of dit mijn zwaarste avond ooit was? Neen, dat niet. Ik heb er nog ergere gekend in de Champions League of het EK. Zoals de nederlaag tegen Wales, vraag je? Die match staat natuurlijk los van deze, maar het gevoel van onmacht na de rust was vergelijkbaar met dat duel.”

Poll

Heeft Courtois hier gelijk?

(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws