VP Rapport: Gebuisde defensie na gigantische afgang in Zwitserland

VP Rapport: Gebuisde defensie na gigantische afgang in Zwitserland

18-11-2018 22:38
16

Na een nooit geziene ommekeer speelt Zwitserland, en niet België, komend jaar in juni de Final Four van de UEFA Nations League. Ondanks een vroege 0-2-voorsprong gingen de Rode Duivels nog zwaar ten onder (5-2). Hier volgen de cijfers van VoetbalPrimeur.be.

Thibaut Courtois - 5
Toegegeven, enkele Zwitserse doelpunten waren van mooie makelij. Eigenlijk kan Courtois zich dan ook weinig verwijten. Desondanks kan een doelman moeilijk over een geslaagde partij spreken als hij vijf keer gevloerd wordt.

Toby Alderweireld - 3
Wat voor een keeper geldt, geldt evenzeer voor verdedigers. Vijf tegentreffers tegen de Zwitsers, dat is gewoon onvergeeflijk. Alderweireld deelde in de malaise. De mandekker kwam niet scherp over en bood ook in de opbouw weinig meerwaarde.

Vincent Kompany - 4
Ook de grote leider van de achterhoede zag zijn titel even veranderd in 'lijder'. Kompany probeerde nog wel het voortouw te nemen door verzorgd uit te voetballen, maar ook dat lukte niet altijd. Liet bij de vijfde tegengoal bijzonder veel ruimte aan Seferovic.

Dedryck Boyata - 3
Kinderlijk eenvoudig onder de bal door bij de tweede opdoffer van de avond. Verder kon de Brusselaar ook niet overtuigen. In het voetballen oogde hij houterig en positioneel was het niet feilloos. Geen Jan Vertonghen.

Thomas Meunier - 3
Van de flukse flankspeler van Paris Saint-Germain viel weinig te zien. Meunier maakte flink wat technische foutjes en werd verdedigend enkele keren te makkelijk ingepakt. 

Axel Witsel - 4
On-Witsels, zo zouden we zijn prestatie omschrijven. De Luikenaar werd opvallend vaak uit positie gespeeld. Bovendien bleek hij lang niet zo balvast zoals hij dat is op zijn beste dagen.

Youri Tielemans - 4
Het Anderlecht-product kon een paar keer uitpakken met een mooie pass, maar over het algemeen kon hij te weinig zijn stempel drukken. Kevin De Bruyne vervangen is natuurlijk niet de gemakkelijkste klus. 

Nacer Chadli - 4
Onzichtbaar, zelfs in het goede openingskwartier van de Duivels. Probeerde zijn taken wel uit te voeren, maar de stand verraadt dat dat niet helemaal lukte. Chadli werd dan ook als eerste gewisseld na de pauze.

Thorgan Hazard - 6
Met twee doelpunten valt de ster van Mönchengladbach misschien wel het minst te verwijten. De jongere Hazard begon uitstekend aan de partij en wist ook na de Zwitserse klappen zijn basisniveau te behouden.

Eden Hazard - 6
De klasse droop er ook in Zwitserland van af, al wist de dribbelkont het in de tweede helft ook niet om te keren. Had wel nog pech toen zijn schot uit elkaar spatte op de dwarsligger. Het samenspel met zijn broer loopt vanzelfsprekend goed.

Dries Mertens - 3
De pocketaanvaller van Napoli beleefde een erg lastige avond. Maakte vaak de verkeerde keuzes en kon zich op geen enkel moment echt onderscheiden. In de slotfase, toen het echt moest, was hij nergens te bespeuren.

Michy Batshuayi - 4
Roberto Martinez legde zijn eieren pas na de rust in het mandje van de goalgetter, maar Batsman kon zich nooit onderscheiden. Fungeerde één keer goed als aanvalspunt in een aanval met Hazard. Voor het overige geen kans kunnen creëren.

Divock Origi viel te laat in voor een beoordeling.

No Poll