Okon en Van der Elst over Club Brugge en Anderlecht: “Club wordt kampioen”

Okon en Van der Elst over Club Brugge en Anderlecht: “Club wordt kampioen”

27 april - 10:59
42

Paul Okon, voormalig T2 van Club Brugge, en Franky Van der Elst gaven onlangs hun kijk op de huidige situatie bij Club Brugge tijdens een interview in Het Belang van Limburg. Beide heren zijn verrast door de vorm van Club Brugge, maar genieten van de heropleving .  

Beiden zijn verrast door de prestaties van de ploeg tijdens de play-offs, waarin Club met vier overwinningen en één gelijkspel serieus meedingt naar de titel. Okon is optimistisch. “Club Brugge wordt kampioen", klinkt het. Hij benadrukt het belang van de prestaties op verplaatsing, waar Club volgens hem sterker voor de dag komt dan concurrenten zoals Anderlecht. “Ik zie Anderlecht bijvoorbeeld niet winnen tegen Cercle dit weekend – terwijl Club wel punten pakt buitenshuis”, gelooft Okon. 

Okon is verder onder de indruk van doelman Jackers, die volgens hem uitstekend werk levert, zelfs naast een doelman van het kaliber van Mignolet. “Tegen Genk was hij alweer top, ook met de voeten: hij lag aan de basis van het openingsdoelpunt”, aldus Okon. 

Van der Elst voegt hieraan toe dat hoewel Jackers goed presteerde tegen Genk, er bij de tegenstander ook sprake was van organisatorische problemen. “Klopt, al moet ik erbij zeggen dat het bij die fase een rommeltje was bij Genk. Galarza stond te ver van Skoras, Fadera was nergens te bespeuren. Praat met elkaar!”

Dit onderstreept volgens hen het belang van samenwerking en communicatie binnen het team. Okon prijst ook de organisatie bij Club Brugge onder de leiding van Nicky Hayen en oppert zelfs de mogelijkheid van een langdurig verblijf voor Hayen bij de club. “Ik zie niet in waarom Club niet zou overwegen om Hayen aan te stellen voor de langere termijn.”