De Cuyper duidelijk over penaltyfase: “Onbegrijpelijk, kan je dan nooit fluiten”

De Cuyper duidelijk over penaltyfase: “Onbegrijpelijk, kan je dan nooit fluiten”

8 mei - 23:13
11

Club Brugge baalt na het 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina. Door de 3-2 nederlaag in de heenmatch grijpt het naast een finaleticket voor de Conference League.

Uiteindelijk deed een penalty Club Brugge de das om. Volgens Maxim De Cuyper een strenge beslissing. “Maar de manier waarop het dan gebeurt… die penalty is voor mij onbegrijpelijk. Ik vind dat je dat op zo’n moment nooit kan fluiten", citeert Het Nieuwsblad.

De Cuyper kan wel zijn meerdere erkennen in Fiorentina, maar blijft de penalty licht vinden. “Het was een duel zoals er heel de match waren. En als je dat heel de match niet fluit, moet je dat ook in de zestien niet fluiten. We moeten eerlijk zijn: ze verdienden een doelpunt, ze raakten een paar keer de lat en de paal.”

In het slot ging De Cuyper ook neer in de zestien. “Ik voelde contact, maar dat was misschien ook te licht voor een penalty. Maar aan de andere kant (bij de goal van Fiorentina, red.) was het ook geen penalty.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.