Mignolet over fiscaliteit in JPL: “Toen ik van Liverpool naar Club Brugge trok …”

Mignolet over fiscaliteit in JPL: “Toen ik van Liverpool naar Club Brugge trok …”

27 april - 11:16
9

In een recent interview in Het Laatste Nieuws heeft Simon Mignolet, doelman van Club Brugge en vertegenwoordiger van de spelersvakbond, zijn standpunt over de fiscale regels in de sport en in het bijzonder het Belgische voetbal uiteengezet. 

Mignolet benadrukt dat financiën slechts een deel van het verhaal vormen voor spelers die beslissen om in België te blijven of terug te keren. Hij deelt zijn persoonlijke ervaring en legt uit: "Toen ik terugkeerde van Liverpool hebben zowel Club Brugge als ikzelf veel gedaan om elkaar tegemoet te komen”, getuigt Mignolet. “Ik verdien minder, om zo meer te spelen bij een ambitieuze club en dichter bij mijn familie te zijn." Toch benadrukt hij het belang van een stabiel kader waarin clubs kunnen investeren in spelerslonen, en benadrukt dat voetbal een mondiale economie is.

Mignolet wijst verder op het belang van het regelgevend kader voor de ontwikkeling van jonge talenten, zoals Charles De Ketelaere, die dankzij deze regels de kans kregen om langer in België te blijven en te spelen in plaats van op jonge leeftijd naar het buitenland te vertrekken. Hij benadrukt dat dit gunstig is voor alle betrokken partijen: "De fans hebben langer kunnen juichen voor een jeugdproduct”, klinkt het in de krant. “De club heeft een aanzienlijke transfersom gekregen. En de speler heeft in die tijd ook zijn belastingen betaald."

Tot slot waarschuwt Mignolet voor al te drastische aanpassingen aan de huidige regeling, omdat dit negatieve gevolgen kan hebben voor zowel de clubs, de spelers als de staatskas op de lange termijn. Hij benadrukt het belang van stabiliteit en langetermijnvisie en stelt dat een zorgvuldige afweging nodig is om ervoor te zorgen dat het Belgische voetbal zowel sportief als economisch blijft bloeien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.