Advocaat Vertenten geeft update: ''Dat hij onschuldig is, is absoluut een feit''

Advocaat Vertenten geeft update: ''Dat hij onschuldig is, is absoluut een feit''

18-11-2018 17:08
14

Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, was zondag te gast in 'De zevende dag' om te praten om de laatste ontwikkelingen rondom zijn cliënt. Het kamp-Vertenten is positief gestemd, nadat de zwaar in opspraak geraakte topscheidsrechter vrijdag onder voorwaarden vrijkwam.

''Het gaat zeer goed met Bart Vertenten. Hij is blij dat hij buiten is'', trapte Rieder af. Vertenten zat een maand in de cel voordat hij vrijdag goed nieuws kreeg. In de afgelopen maand heeft Vertenten door middel van literatuur te proberen te verdiepen in zijn situatie, zo deelde zijn raadsgever mee.

''Tijdens zijn verblijf in de gevangenis heeft hij het proces van Kafka gelezen. Hij deed dat om zichzelf wat inzicht te geven in wat iemand kan doormaken wanneer hij onschuldig in de gevangenis zit. Daarop heeft hij zich voorbereid. Dat hij onschuldig is, is absoluut een feit'', is Rieder hoopvol gesteemd.

Rieder maakte daarop bekend dat Vertenten ook terug wil keren als scheidsrechter. Om de schorsing ongedaan te maken, is Rieder van plan om naar de arbeidrechtsbank te stappen.