Vertenten wint slag: Onderzoeksrechter ‘Operatie Propere Handen’ wordt vervangen

Vertenten wint slag: Onderzoeksrechter ‘Operatie Propere Handen’ wordt vervangen

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 13:05ma 12-11-2018 om 13:05

De advocaat van Bart Vertenten, Hans Rieder, eiste dat onderzoeksrechter Joris Raskin werd vervangen. Raskin leidde ‘Operatie Propere Handen’.

Raskin heeft echter een verleden bij de Belgische Voetbalbond en zetelde in de Licentiecommissie. Rieder vond daarom dat er sprake was van belangenverstrengeling. Nu meldt Het Laatste Nieuws dat de advocaat van Vertenten zijn gelijk heeft gehaald. Raskin zal worden vervangen.

'Het Antwerpse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek nu ontvankelijk en gegrond verklaard. Raskin moet volgens het hof dus onmiddellijk van het onderzoek naar witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal worden gehaald', aldus Het Laatste Nieuws.

Het oordeel:

Raskin was aan de slag bij de licentiecommissie van de Voetbalbond van 18 maart 2011 tot 18 maart 2018. Volgens het het Hof van Beroep was er zo een band tussen de onderzoeksrechter en (bepaalde) leden van de voetbalbond. "Het feit dat hij de functie neerlegde op 18 maart doet niet terzake, omdat het onderzoek naar voetbalfraude al in november 2017 was gestart."

"Zo is bij de publieke opinie de objectieve schijn van partijdigheid ontstaan over het optreden van onderzoeksrechter Raskin. De vrees van scheidsrechter Vertenten dat onderzoeksrechter Raskin niet onpartijdig kan oordelen, is objectief verantwoord. Daarom wordt zijn wrakingsverzoek toegekend”, stelt het hof nog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws