Openbaar ministerie gaat Raskin niet opzij zetten: ''Onontvankelijk en ongegrond''

Openbaar ministerie gaat Raskin niet opzij zetten: ''Onontvankelijk en ongegrond''

05-11-2018 15:22
6

Het openbaar ministerie ziet geen enkele reden om Joris Raskin te ontheven uit zijn functie van onderzoeksrechter in Operatie Propere Handen. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

Het kamp-Vertenten diende recent een verzoek tot wraking in, omdat Raskin een verleden bij de Belgische Voetbalbond heeft. Raskin zetelde tot maart in de Licentiecommissie. Volgens Vertenten en zijn advocaat Hans Rieder is er hierdoor sprake van belangenverstrengeling. Raskin weigerde zich terug te trekken, waardoor het hof van beroep in Antwerpen een uitspraak moet doen.

Maandagmiddag begon de zitting en het openbaar ministerie liet duidelijk blijken dat het niet van plan is om het verzoek van de verdediging in te willigen. Het openbaar ministerie meent dat het wrakingsverzoek ''onontvankelijk en ongegrond'' is. Het federaal parket en alle andere partijen krijgen nog de kans om hun zegje te doen. Nadien heeft het parket acht dagen de tijd om een beslissing te nemen.

Overigens was scheidsrechter Vertenten persoonlijk niet aanwezig. Spelersmakelaar Dejan Veljkovic was als een van de belanghebbenden in het dossier wel van de partij.