Union ontsnapt en voorkomt puntenverlies met waanzinnige comeback

Union ontsnapt en voorkomt puntenverlies met waanzinnige comeback

27-10-2018 18:54
1

Union Saint-Gilloisse heeft zaterdag diep moeten gaan voor drie punten. Op eigen veld geraakte het na een 0-2 achterstand in extremis voorbij hekkensluiter Tubize: 2-2.

De Brusselaars greep zo een uitgelezen kans om tijdelijk de koppositie over nemen van KV Mechelen, dat later op de avond in actie komt. Union liet zich echter wel in moeilijkheden brengen door Tubize, dat amper zes punten had verzameld uit de vorige tien duels.

Union kwam al binnen tien minuten op achterstand. Pietro Perdichizzi werkte de bal in de achtste minuut op ongelukkige wijze in zijn eigen doel. Twintig minuten voor tijd werd de zaak er niet makkelijker op toen Tubize-middenvelder Marco Weymans de score verdubbelde: 0-2.

De thuisploeg liet de koppen niet hangen en tien minuten voor tijd bracht Goudhaantje Youssoufou Niakaté de spanning terug met de aansluitingstreffer. Het slotoffensief leverde nog meer op, want nauwelijks vier minuten later kopte Roman Ferber raak uit een voorzet van Percy Tau. Union leek zich tevreden stellen met het geredde punt, maar in de 93e minuut zorgde Tau voor een gekkenhuis: 3-2.