Scorende Tielemans kan debuterende Henry geen winst bezorgen bij Monaco

20-10-2018 22:35

De terugkeer van Thierry Henry bij AS Monaco werd niet meteen een pleziertje. In zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van de Franse topploeg verloor Monaco met 2-1 van Strasbourg.

De ex-assistent van Roberto Martinez gaf Youri Tielemans en Nacer Chadli meteen een basisplek bij zijn debuut als coach van Monaco. Zijn eigen doelman liet hem echter al snel in de steek. Na een kwartier voetballen ging Sy in de fout. Thomasson profiteerde en maakte er 1-0 van.

De Monegasken leken zich te herstellen en kwamen aan enkele goede kansen. Matz Sels kon Monaco echter van een gelijkmaker houden. Het ging nog van kwaad naar erger voor Monaco toen ook Radamel Falcao uitviel met een blessure.

Na de rust kwam er ook geen beterschap aan. Een goed keepende Sels kon ook rekenen op een sterke verdediging, die het leer twee keer van de lijn haalde. Vijf minuten voor het eind van de partij legde Mothiba de wedstrijd in een beslissende plooi met de 2-0.

In blessuretijd kon Tielemans nog een strafschop verzilveren, maar de wedstrijd was al gespeeld. Geen winst voor Henry in zijn debuut als hoofdcoach. Woensdag staat Club Brugge te wachten in de Champions League, maar de competitie (waar Monaco helemaal onderin bengelt) lijkt vooral de focus te zijn bij Monaco.