Mister Michel maakt zich geen illusies: De derde keer wordt dat fataal

Mister Michel maakt zich geen illusies: "De derde keer wordt dat fataal"

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 18:15wo 17-10-2018 om 18:15

Michel Verschueren is inmiddels 87 jaar oud, maar hij is nog altijd druk in de weer. In de politiek, op zijn Twitter-account en natuurlijk bij Anderlecht. Nochtans was hij er ei zo na niet meer geweest. Vorig jaar nog overwon hij darmkanker.

Hij is dan ook één van de getuigen in het boek 'Helden Met Darmkanker' van Luc Colemont. "Op een bepaald ogenblik dacht ik dat mijn tijd gekomen was, net voor mijn darmoperatie. Ik ben slim genoeg om dat aan te voelen. Maar nu mag ik me weer de oude noemen. Ik voel me gelukkig want ik ben onderdeel van het grote huis van Anderlecht. Ik heb er, op mijn 87ste, nog altijd mijn bureau. Ik vul er een deel van mijn dagen. En dat houdt mij scherp. Mijn tijd is nog niet gekomen", staat te lezen in een voorpublicatie van Knack.

De familie van Verschueren greep snel in toen hij ziek bleek te zijn. "Mijn dochter klonk kordaat nadat ik bloedsporen had ontdekt bij mijn ontlasting. Ze draalde geen seconde. Ik begreep meteen de ernst van de situatie. Ik spoedde me vanuit Anderlecht onmiddellijk naar het Algemeen Stedelijk ziekenhuis van Aalst. Plots ramde een grote vrachtwagen me in de flank. Ik hield het hoofd koel en reed door tot in het hospitaal. Daar werd ik opgevangen door dokter Bert Vandenbossche. Die onderzocht me en zag de tumor op de dikke darm. Hij opereerde me op het einde van maart 2017".

Het was ook niet de eerste keer dat Verschueren flirtte met de dood. "Exact tien jaar eerder - voorjaar 2007 - ontwaakte ik uit een langdurige coma. Ik moest alles opnieuw aanleren: spreken, marcheren, schrijven. Ik was alles kwijt, maar heb het allemaal gevonden. Ik zou zelfs durven zeggen dat ik een beetje slimmer ben geworden dan vroeger. Maar blijkbaar toch niet slim genoeg want het was dus pas op aandringen van mijn dochter dat ik besloot een bezoek aan het AZ van Aalst te brengen. De derde keer zal fataal zijn, dat besef ik, maar dan ben ik hopelijk 99 jaar."

Plaats een reactie

woensdag 17 oktober 2018 om 23:05
Is wesley al geschorst?
Vind ik leuk
donderdag 18 oktober 2018 om 00:38
Mooi stukje tekst van Michel. Mogen we allemaal zo oud en zo wijs worden. Wijs kan met een korrel zout worden genomen, want anders had hij mss niet voor Anderlecht gekozen :).

Neen neen, respect voor zijn carrière. Ik las ergens eens een interview van de terreinknecht van Anderlecht dat Verschueren de enige was die elke keer op zijn minst ‘goeiedag’ zei en een hand gaf en soms een ‘klapke’ deed. Hij voelt zich niet meer dan anderen. Grote meneer, groot respect. Amen
Vind ik leuk
Manambre +168
donderdag 18 oktober 2018 om 15:11
Grote meneer idd
Ben hem ooit eens tegen het lijf gelopen op een banket in de heizel
Zeer goeie gesprekspartner die geen graten zag dat ik maar een jonge snaak van een kleine ploeg was
[Reactie gewijzigd op donderdag 18 oktober 2018 om 15:12]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws