Bolt begrijpt niets van test: Ik ben nog niet eens een professionele voetballer

Bolt begrijpt niets van test: "Ik ben nog niet eens een professionele voetballer"

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 14:11ma 15-10-2018 om 14:11

Usain Bolt is niet te spreken over het feit dat hij een dopingcontrole moet ondergaan. De Jamaicaanse oud-sprinter, die op proef is bij het Australische Central Coast Mariners, kreeg een oproep voor een controle van het Australische anti-dopingagentschap en kan daar weinig begrip voor opbrengen.

"Hoe is het mogelijk dat ik vandaag een dopingtest moet doen?", vraagt Bolt zich af op zijn Instagram. "Ik ben nog niet eens een professionele voetballer. Ik heb gevraagd hoe het mogelijk is dat ik getest word, zonder dat ik onder contract sta bij een club."

Het antwoord van de Australische anti-dopingautoriteit Asada kon de Jamaicaan niet bekoren. "Ze zeiden dat ik een elite-atleet ben en dat ik daarom getest moet worden. Oké dan."

De wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter sprint stopte in 2017 met atletiek en beproefde zijn geluk door bij verschillende clubs op stage te gaan. Uiteindelijk kreeg hij een kans bij Central Coast Mariners, waarvoor hij vrijdag twee keer scoorde in een vriendschappelijk duel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws