JPL Flop Speeldag 9: Bizarre uitspraak van HVH, ex-Gouden Schoen stelt teleur

JPL Flop Speeldag 9: Bizarre uitspraak van HVH, ex-Gouden Schoen stelt teleur

01-10-2018 11:30
13

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Deze week spant Hein Vanhaezebrouck de kroon.

Uithaal naar eigen fans
De Anderlecht-trainer was afgelopen week nog bijzonder kritisch over zichzelf na de bekerblamage tegen Union Saint-Gilloise. Hij nam de nederlaag helemaal op zich, zo gaf Vanhaezebrouck toe de verkeerde keuzes gemaakt te hebben. Tegen STVV waren het echt de supporters die de volle laag kregen.

Zo vond de coach van paars-wit dat het thuispubliek voor het minste het team begint uit te jouwen, in tegenstelling tot bij andere (grote) clubs. Vanhaezebrouck noemde het een probleem dat al meerdere jaren aansleept. Het valt te betwijfelen dat de oefenmeester hiermee een slimme zet deed.

Waar is die ex-Gouden Schoen heen?
Bij Anderlecht liet Sven Kums nogmaals zien waarom hij dit seizoen nog maar weinig in actie kwam. De spelmaker van weleer slaagt er maar niet in zijn stempel te drukken op het team. Vooral het gebrek aan inspiratie en leiderschap was, in tegenstelling tot Adrien Trebel, schrijnend.

Bij KAA Gent was Kums onder Hein Vanhaezebrouck nog dé patron op het middenvelder, bij Anderlecht vergaat het de gewezen Gouden Schoen een pak minder. Want eerlijk is eerlijk: sinds zijn terugkeer naar paars-wit kon de 30-jarige middenvelder nooit de verwachtingen inlossen.

De grijze muizen
Onderin het klassement blijft Royal Excel Moeskroen de grijze muis, al moeten Zulte Waregem en KSC Lokeren niet veel onderdoen. Les Hurlus stond tegen Waasland-Beveren voor dé match van de wederopstanding, maar het ging kansloos de boot in (0-3).

Amper één puntje boven de rode lantaarn vinden we de teams van Peter Maes en Franky Dury. Jaren terug was zowel Lokeren als Zulte Waregem een te duchten tegenstander voor elke grote club, vandaag de dag is dat net iets anders. Afwachten of de twee coaches hun team snel uit de gevarenzone kunnen loodsen.