Vanhaezebrouck neemt zijn verantwoordelijkheid: Mijn keuzes waren niet goed

Vanhaezebrouck neemt zijn verantwoordelijkheid: "Mijn keuzes waren niet goed"

27-09-2018 23:30
21

Hein Vanhaezebrouck neemt de schuld op zich voor de blamage van RSC Anderlecht tegen Union Saint Gilloise in de Beker van België. Paars-wit ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen de tweedeklasser.

"Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik dit volledig op mij ga nemen. Dit is een grote ontgoocheling voor iedereen, voor mezelf, de directie, de spelers en alle fans en sponsors", vertelde Vanhaezebrouck voor de camera van Q2. "Ik denk dat de groep voorbereid was, maar misschien waren mijn keuzes niet goed."

"We hebben eigenlijk tegen een Union gespeeld dat op verschillende vlakken beter was. Ik denk niet dat zij vijf kansen hebben gekregen, maar wij hadden er veel te weinig. Ze hebben vooral na twee stilstaande fases van ons in de omschakeling gescoord. Er zijn dingen fout gegaan, maar dat is mijn verantwoordelijkheid."

"Het tweede doelpunt was er te veel aan. Bij 1-0 weet je dat je op ieder moment gelijk kan maken en verlengingen kan afdwingen. Ik wil het niet over de kwaliteit hebben. Ik heb bepaalde keuzes gemaakt en blijkbaar waren die niet goed, dus dat is de verantwoordelijkheid van de coach", besloot Vanhaezebrouck.

Lees ook: Coucke reageert na vernedering: 'We zullen er alles aan doen om het tij te keren'
Lees ook: Blamage voor Anderlecht in Croky Cup: Union wint derby met zware cijfers