Vanhaezebrouck streng voor collega-trainers: Dan moet je natuurlijk gaan kijken

Vanhaezebrouck streng voor collega-trainers: "Dan moet je natuurlijk gaan kijken"

27-09-2018 10:00
19

'In youth we trust' is het nieuwe motto van RSC Anderlecht. De kansen voor Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw bevestigen dat. Tegen Union mogen ook  andere jonkies hopen op speelminuten.

De laatste weken liet Francis Amuzu een goede indruk na. "Dat is een pluim voor de Anderlecht-opleiding", aldus Vanhaezebrouck. "Ze zetten rechtsvoetige flankspelers op links en creëren zo tweevoetigheid. 'Ciske' kan alles. Naar binnen komen, voorzetten… Chapeau."

De Anderlecht-coach kan de jongere spelers goed inschatten, want hij ziet hen geregeld aan het werk. "Ik ben een coach die naar alle beloftematchen gaat kijken. En als ik daar jongens week na week zie uitblinken, zoals Amuzu, dan heb ik geen schrik om die gasten in de A-ploeg te zetten."

Vanhaezebrouck geeft daarbij ook een prikje richting zijn collega-trainers in de Jupiler Pro League. "Om jonkies te ontdekken, moet je natuurlijk naar alle beloftematchen gaan kijken. Ik zie daar niet altijd eersteklassecollega's", besluit hij in Het Nieuwsblad.