Real Madrid krijgt pak slaag van Sevilla en profiteert niet van Barça-zeperd

27-09-2018 00:08
6

Real Madrid heeft woensdag niet weten te profiteren van FC Barcelona's nederlaag eerder op de avond. Op bezoek bij Sevilla ging de ploeg van trainer Julen Lopetegui hard onderuit: 3-0. Quincy Promes deed ruim twintig minuten mee.

Real Madrid werd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met de rug tegen de muur gedrukt door Sevilla. Dat resulteerde na iets meer dan een kwartier in de 1-0. Marcelo leed balverlies, Jesus Navas ging ervandoor en de snelle rechtsbuiten legde de bal panklaar voor André Silva.

Vier minuten later was het weer raak. Opnieuw was het Navas die loskwam aan de rechterkant. De 32-jarige aanvaller stuitte eerst op Thibaut Courtois, maar de Belgische doelman tikte de bal recht voor de voeten voor Silva. Voor de Portugese spits was het vervolgens een koud kunstje: 2-0.

Het werd nog erger van Real Madrid, want Wissam Ben Yedder maakte er nog vóór rust 3-0 van met een knappe volley. In de tweede helft probeerde Real met man en macht nog wat te forceren, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Luka Modric kwamen de bezoekers niet. Promes mocht de laatste twintig minuten meedoen.

Eerder op de woensdagavond ging Barcelona ook al onderuit. De Catalaanse grootmacht liet zich verrassen door Leganés, dat met 1-2 won. Real en Barça delen de koppositie met dertien punten uit zes duels. Atlético Madrid volgt op twee punten.