Eerste Croky Cup-stunt is een feit, zijn dagen van Ferrera geteld?

25-09-2018 21:35
7

Waasland-Beveren heeft een echte blamage geleden tegen Mandel United. De West-Vlaamse club kwam op de Freethiel winnen met 1-2.

Mandel United speelt maar in Tweede Amateurklasse, maar dat was in de eerste helft niet te zien. De fusieclub uit Izegem en Ingelmunster kwam na een kwartier op voorsprong via De Oliveira. Debaty, die bij Waasland-Beveren in doel stond, ging niet vrijuit. De thuisploeg raakte nauwelijks aan kansen en slikte een tweede tegengoal. Na het halfuur kon ook Beyens scoren. Onder een striemend fluitconcert gingen de thuisspelers naar binnen.

Ferrera bracht bij de rust Lulic en Schryvers in, maar het voetbal bleef saai en zonder inspiratie. Het moest dan maar via een stilstaande fase: verdediger Salquist kon twintig minuten voor tijd 1-2 scoren. Een slotoffensief leek in de maak, maar echt veel indruk maakte dat niet. Mandel United boekt zo meteen een bekerstunt. Yannick Ferrera liet heel wat sterkhouders op de bank voor deze match, maar dat bleek dus een verkeerde keuze.