Breaking news

Lang en Vanaken terug bij Club Brugge, toptalent Mbamba krijgt kans

Leko onder vuur genomen: Hij is ondeskundig omgesprongen met zijn doelmannen

Leko onder vuur genomen: "Hij is ondeskundig omgesprongen met zijn doelmannen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 augustus 2018 om 08:00vr 24-08-2018 om 08:00

Club Brugge haalde met Karlo Letica een veelbelovende doelman in huis. Bij zijn eerste foutje, afgelopen weekend op Antwerp , deden de perikelen over een nieuw keepersprobleem meteen de ronde. Volgens Aad de Mos is dat de schuld van Ivan Leko.

Letica werd opgeroepen voor de Kroatische nationale ploeg, toch vreest De Mos dat het mentale aspect een belangrijke rol speelt. De druk op de nieuwe Brugse doelman is volgens de analist te groot. "Nou ja, da's natuurlijk gewoon de schuld van Leko zelf", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Hij ligt aan de basis van alle keepersproblemen bij Club Brugge", is De Mos niet mals voor de Club-trainer. "Dit is de vijfde keeper voor hem. We hadden voor Letica ook al Horvath, Butelle, Gabulov en Vermeer..."

Veeg uit de pan
"Als ik Leko was geweest, was ik gewoon doorgegaan met Horvath. Dat was een heel goede keeper, vond ik, tot hij uit de ploeg gehaald werd. Kijk, als trainer moet je gewoon heel voorzichtig zijn met doelmannen", wijst De Mos met de beschuldigende vinger.

De ex-trainer en analist vreest dat het probleem van Club Brugge hiermee nog niet meteen van de baan is. "Leko is met zijn doelmannen emotioneel en ondeskundig omgesprongen, hij had veel voorzichtiger moeten zijn. Ik vind dat hij daar in de fout gegaan is. En los dat nou maar eens op."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Leko schuld aan het keepersprobleem?

Ja
48%
Nee
52%
(467 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws