UPDATE: ‘Anderlecht hoeft niet te hopen in dossier Vranjes'

UPDATE: ‘Anderlecht hoeft niet te hopen in dossier Vranjes'

21-08-2018 17:30
156

Ognjen Vranjes kent zijn schorsingsvoorstel na zijn drieste tackle tegen Moeskroen. Het Bondsparket wil de Bosniër drie weken aan de kant laten.

Dat wil meteen zeggen dat Vranjes sowieso al de topper tegen Club Brugge mist. Alhoewel, indien Anderlecht in beroep gaat, kan de schorsing mits wat meeval nog steeds uitgesteld worden tot na de topper in het Jan Breydelstadion. Afwachten of paars-wit dat zal doen.

Indien de drie weken schorsing effectief het verdict worden, mist Vranjes ook nog de wedstrijden tegen Antwerp FC en Racing Genk. 

Update 20/08, 17u00: Anderlecht vindt het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor Vranjes blijkbaar overdreven. Het Nieuwsblad meldt immers dat paars-wit de sanctie niet aanvaard. De Geschillencommissie moet nu beslissen welke strafmaat Vranjes krijgt.

Update 21/08, 16u15: Anderlecht probeert de geschorste Ognjen Vranjes via een achterpoortje alsnog in te zetten tegen Club Brugge. Net zoals Club Brugge en Standard wijst Anderlecht naar de ‘validiteit van de indicatieve tabel’, dat meldt Het Laatste Nieuws. Paars-wit vraagt zo een week uitstel voor Vranjes. Het kan dus goed zijn dat de Bosniër mag spelen in de topper tegen Blauw-Zwart.

Update 21/08, 17u30: De Geschillencommissie heeft het verzoek van Anderlecht verworpen, zo weet Het Nieuwsblad. Van uitstel is dus geen sprake. De schorsing zou normaal gezien in de loop van dinsdag nog worden uitgesproken.

No Poll