Standard spoelt Champions League-uitschakeling door met zege tegen Lokeren

18-08-2018 19:51
2

Standard Luik heeft de uitschakeling in de Champions League doorgespoeld met een 0-3 zege op het veld van Sporting Lokeren. Paul-José Mpoku, Mehdi Carcela en Samuel Bastien bezorgden de Rouches de overwinning.

Standard begonnen met veel aanvallende intenties aan de eerste helft op Daknam, maar het aantal kansen bleef beperkt. De troepen van Lokeren stonden heel laag opgesteld en de bezoekers hadden veel moeite om de muur af te breken. Toen Standard dan toch eens kon dreigen, stond doelman De Wolf pal.

Na de rust kregen we exact hetzelfde spelbeeld, al kwam Lokeren meteen na de koffie ook eens dreigen. Ochoa moest een lage knal van De Ridder uit de hoek halen. De ergernis bij de Rouches begon te groeien tijdens de tweede helft toen Filipovic plots Sá tegen de grond werkte in de zestien.

Mpoku zette zich achter de bal en zette de 0-1 op het scorebord. Standard duwde daarna even het gaspedaal in. Djenepo miste eerst onbegrijpelijk na een uitstekende voorzet van Fai, maar Carcela kon de score wel verdubbelen. Hij verraste De Wolf met een zwabberbal die in de verste hoek verdween.

Na de 0-2 was de wedstrijd helemaal gespeeld. In de toegevoegde tijd tikte Bastien nog een derde doelpunt tegen de netten. Lokeren blijft na de nederlaag onderin het klassement bengelen met één punt uit vier wedstrijden. Standard pakt acht punten uit vier matchen.