'Manchester United mikt hoog en heeft twee topkandidaten in het vizier'

'Manchester United mikt hoog en heeft twee topkandidaten in het vizier'

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 10:15do 16-08-2018 om 10:15

Manchester United heeft twee kandidaten op het oog voor de nieuwe functie van technisch directeur, meldt Sky Sports donderdagochtend. Dan Ashworth en Paul Mitchell, momenteel werkzaam voor respectievelijk de Engelse voetbalbond en RB Leipzig, lijken de belangrijkste kandidaten.

Ashworth is sinds 2012 in dienst van de FA en heeft sindsdien een prima reputatie opgebouwd binnen de voetbalwereld. Dat de vertegenwoordigende Engelse jeugdelftallen de laatste jaren volop EK's en WK's hebben gewonnen, wordt grotendeels op het conto van de 47-jarige Brit geschreven. Ashworth staat naar verluidt ook in de belangstelling van Chelsea. Mitchell was in het recente verleden actief bij Southampton en Tottenham Hotspur, waar hij indruk maakte met het afsluiten van relatief goedkope transfers, zoals die van Sadio Mané, Toby Alderweireld en Dele Alli.

The Independent meldde eerder deze week nog dat Edwin van der Sar op het lijstje met kandidaten staat. Ook Sky Sports noemt de naam van de Ajax-directeur, wiens werk in Amsterdam 'niet onopgemerkt is gebleven'. De oud-doelman van The Mancunians lijkt echter niet de belangrijkste gegadigde voor de functie op Old Trafford. Ook de namen van Roma-directeur Monchi en Juventus-directeur Fabio Paratici doen de ronde in de wandelgangen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws