UPDATE: Everton bevestigt verrassende last-minute deal voor verdediger

UPDATE: Everton bevestigt verrassende last-minute deal voor verdediger

10-08-2018 14:48
2

De kans bestaat dat Everton een dag na het verstrijken van de Engelse transferdeadline nog een verdediger gaat presenteren. Kurt Zouma van Chelsea staat in de startblokken om op huurbasis de overstap te maken.

Dat melden The Telegraph en The Daily Mail. Everton werd op de slotdag van de Engelse transferperiode nadrukkelijk in verband gebracht met Zouma. Luttele minuten voor de deadline leek de huurdeal rond te komen, maar Everton heeft tot op heden niets bevestigd.

Everton diende wél net op tijd een inschrijvingsverzoek in bij de Engelse voetbalbond (FA). Dat zou kunnen betekenen dat directeur Marcel Brands nog bezig is met de afronding van de deal. Mogelijk wordt Zouma vrijdag alsnog gepresenteerd, ook al is de transfermarkt dicht.

Zouma kan bij Chelsea niet rekenen op speelminuten. Vorig seizoen werd de Fransman (23) uitgeleend aan Stoke City, waarmee hij degradatie niet kon voorkomen. Everton versterkte zich op deadline day spectaculair met Bernard, Yerry Mina en André Gomes.

Update 14.48: Everton is inderdaad nog bezig met de komst van Kurt Zouma. Marco Silva, manager van The Toffees, bevestigt dat vrijdag op een persconferentie. "Het is bijna rond", aldus Silva. Everton gaat Zouma tot het einde van het seizoen huren van Chelsea.