'Sportief directeur van KAS Eupen moet vrezen voor zes jaar celstraf'

'Sportief directeur van KAS Eupen moet vrezen voor zes jaar celstraf'

26-07-2018 12:37

Josep Colomer zit in de problemen. De naam van de Sportief Directeur van KAS Eupen wordt genoemd in een fraudezaak en hij moet vrezen voor een celstraf van zes jaar. Dat schrijft La Vanguardia. 

De hoofdverdachte in het dossier is Alexandre - Sandro - Rosell. Hij was voorzitter van FC Barcelona tussen 2010 en 2014. Hij zou betrokken zijn bij witwaspraktijken. Het Spaanse parket wil een celstraf voor Rosell van 11 jaar en een boete van 59 miljoen euro.

Rosell wordt er van verdacht om samen met de vroegere Braziliaanse voorzitter Ricardo Teixeira voor 25 miljoen euro aan steekpenningen voor de uitzendrechten van 24 oefenmatchen van Brazilië te hebben ontvangen. 

Colomer is één van de vijf andere verdachten. De Sportief Directeur van KAS Eupen is een vertrouwenspersoon van Rosell. Colomer werkt voor Bonus Sports Marketing (BSM). Daar leidt hij het project 'Aspire Football Dreams'. Hij moet daarbij Afrikaanse talenten klaarstomen voor het Europese voetbal. Daarbij gebruikt hij KAS Eupen als eerste uitvalsbasis. 

Een aanvangsdatum voor het proces tegen onder meer Colomer en Rosell is er nog niet.