Rode Duivels verslaan Engeland opnieuw en schrijven geschiedenis

Rode Duivels verslaan Engeland opnieuw en schrijven geschiedenis

14-07-2018 17:50
7

De Rode Duivels hebben geschiedenis geschreven op het WK. Ze versloegen Engeland met 2-0 en halen zo voor het eerst een derde plaats.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Belgen. Na een knappe assist van Chadli kon Meunier centraal voor doel binnenleggen. 1-0 en België meteen op rozen. Engeland moest komen, maar deed dat nauwelijks. Enkel Kane was gevaarlijk, maar trapte zwak naast.

Van Belgische kant was er meer te beleven op de counter. De Bruyne en Lukaku kregen allebei mooie kansen, maar kwamen niet tot een tweede goal. Op het einde van een gezapige eerste helft moest Chadli er nog af met een blessure. Vermaelen kwam in de plaats.

Southgate grijpt in
Na de pauze kwamen Lingard en Rashford in het spel, onzichtbare pionnen Rose en Sterling verdwenen. Dat veranderde het spelbeeld toch even, met aardig wat druk van de Engelsen. Dat leidde voor het uur tot één gevaarlijk standje, maar Kane kwam enkele centimeters te kort op de bal binnen te tikken. 

In minuut 70 was er dan toch groot gevaar voor doel van Courtois. Kompany miste zijn tackle compleet en liet Dier alleen voor doel staan. Die liftte hem over Courtois, maar Alderweireld redde schitterend van de lijn. De Engelsen braken nu los en ook Maguire kopte nog een mooie kans naast.

Hazard schenkt ons het brons
In het slotkwartier kwamen de Engelsen goed opzetten, maar op de counter waren ze kwetsbaar. Dat bleek toen De Bruyne doorstak richting Hazard. Jones kon niet onderscheppen en Hazard miste niet. 2-0 en boeken toe dus, België kwam niet meer in gevaar.