Zwakke schakel gevonden: Niet op het niveau van de andere tien Brazilianen

Zwakke schakel gevonden: "Niet op het niveau van de andere tien Brazilianen"

05-07-2018 23:27
1

De Rode Duivels krijgen vrijdagavond een tegenstander van jewelste tegenover zich. Dat de Brazilianen kwaliteiten hebben, staat buiten kijf, maar elk elftal heeft natuurlijk ook haar beperkingen. Marc Degryse weet waar die liggen bij de troepen van Tite.

Eén man moet de Belgen hoop geven: rechtsachter Fagner. "Ik vind die Fagner eigenlijk de zwakste schakel", aldus Degryse in Villa Sporza. "Die vind ik niet op het niveau van de andere tien spelers. Hij speelt ook bij Corinthians, in de Braziliaanse competitie. Die rechtsachter had het moeilijk tegen Mexico, maar de Mexicanen waren niet goed genoeg. Als wij daar op onze linkerflank meer mee doen, liggen daar mogelijkheden.”

De oud-international gaat nog wat verder in op de tegenvallende prestatie van Fagner tegen Mexico. "Vaak gaf hij veel te veel ruimte tegen Vela", analyseert hij. "Hij liet zich te gemakkelijk passeren. In het duel verloor hij het van Vela. Dan wilde hij dat goed maken door te happen, maar was hij weg en liet hij heel de rechterflank open. Als zulke momenten met Hazard, of wie dan ook van ons, gebeuren … Dan heeft hij een probleem."