Ik had er plezier in toen wij met 6-2 van AA Gent verloren

"Ik had er plezier in toen wij met 6-2 van AA Gent verloren"

24-06-2018 09:00
1

Wesley Sonck beleefde hoogdagen bij Racing Genk, maar daarna verging het hem minder. Vooral bij Club Brugge kende hij een moeilijke periode onder Adrie Koster. Met hem had hij een slechte relatie.

Nochtans begon het bij Club heel goed voor Sonck. "Onder Jacky Mathijssen voelde ik mij weer goed. Ik heb anderhalf jaar goed gespeeld en veel gescoord. Maar toen kwam Koster. (zwijgt even) Die moest mij niet. Hij wou een grote, stevige spits", vertelt hij aan De Zondag.

Sonck had het op een gegeven moment helemaal gehad met Club. "Ik weet nog dat we in Gent eens met 6-2 verloren. Ik zat op de bank. Eerlijk: dat was de enige keer dat ik plezier had in een nederlaag. Voor Koster, niet voor mijn ploegmaats. Voor hen was ik teleurgesteld. Ik wou aanvankelijk zelfs mijn carrière afsluiten in Brugge. Dat was het plan. Maar als de mensen niet meer in jou geloven, dan moet je vertrekken."

De carrière van Sonck doofde zo stilletjes uit. "Ik ga iets bekennen: ik ben jaloers op het afscheid dat Timmy Simons gekregen heeft. Ik vond dat zo mooi. Ik had dat ook graag gehad. Maar na Brugge vond ik geen club meer waar ik mijn ding kon doen. Ik werd bij Lierse en zeker bij Waasland een karikatuur van mezelf."