'De Bruyne moet opbouwen, middenveld in handen nemen en scoren; die gaat kapot'

'De Bruyne moet opbouwen, middenveld in handen nemen en scoren; die gaat kapot'

Gepubliceerd: maandag 18 juni 2018 om 15:05ma 18-06-2018 om 15:05

België komt met een 3-4-3-systeem niet verder dan de kwartfinale. Dat is de verwachting van analist Aad de Mos, die de Rode Duivels kwetsbaar vindt in het systeem.

"De Belgen zullen makkelijk winnen van Panama. Die wedstrijd erop zal het allemaal een stukje moeilijker worden in dat 3-4-3-systeem. En dan tegen Engeland. Dat hebben wij al laten zien met Ronald Koeman: als je 3-4-3 speelt tegen de Engelsen ben je kwetsbaar", aldus de Nederlander tegenover Voetbal International.

En dat terwijl de Rode Duivels twee wereldsterren in het elftal hebben met Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Vooral eerstgenoemde zal volgens De Mos niet tot zijn recht komen in dit systeem. "Hij moet een te grote afstand afleggen. moet de opbouw verzorgen, het middenveld in handen zien te krijgen en dan ook nog een eindpass geven of zelf scoren."

"Omdat hij zo'n liefhebber is en zoveel passie in z'n spel heeft gaat-ie dat nog doen ook. Dan kan ik je verklappen dat je straks in een reeks komt van drie wedstrijden in de week dat je dan kapot bent."

Lees ook: De Mos vindt Rode Duivels kansloos: "Ze spelen zoals Nederland"

Plaats een reactie

Zelfkweek +1298
maandag 18 juni 2018 om 16:06
Het is een WK Aadje........je moet je elke match KAPOT werken ;))
Vind ik leuk
Amongoth +279
dinsdag 19 juni 2018 om 02:11
Huhhhh, de Bruyne is het gewoon van 3x per week te spelen. Premier League, Champions League, FA Cup en Carabayo Cup, dan speel om de 3 a 4 dagen. En dan heb ik het over VOETBAL, not a WALK in the park zoals met de rode duivels.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws