'De Sart moet weg bij Engelse club, weg naar JPL-club ligt open'

'De Sart moet weg bij Engelse club, weg naar JPL-club ligt open'

22-05-2018 12:30
2

Zulte Waregem staat erom bekend veel huurlingen aan boord te hebben. Dat is dit jaar niet anders. Zo speelde ook Julien de Sart dit seizoen op huurbasis voor Essevee. De middenvelder moet komende zomer definitief weg in Engeland.

Op dit moment is de Sart nog eigendom van Middlesbrough, maar daar is voor hem geen toekomst meer weggelegd. "Ik zei tegen Jules dat hij op uitleenbeurt is en ik plannen moet maken met spelers die ik nu ter beschikking heb, dus hij zal geen deel uitmaken van mijn team", aldus trainer Tony Pulis.

De middenvelder van Essevee heeft er zichtbaar wel problemen mee. "Ik wilde dat hij dat verstond. Het heeft niets te maken met hem als speler. Hij is een goede voetballer en heeft veel talent, je kan zien waar zijn sterktes liggen en waar hij zich nog kan verbeteren", klinkt het bij Derby Telegraph.

Terugkeer naar JPL
Hoeveel de Sart moet kosten, is niet meteen duidelijk. Onze landgenoot heeft nog een contract tot 2019 lopen bij de Engelsen. Wellicht zal een terugkeer naar de Jupiler Pro League het meest voor de handliggend zijn. Zijn jongere broer – Alexis de Sart – maakt het mooie weer bij STVV.