Sporting-spelers kunnen contract mogelijk laten verscheuren na ongeziene aanval

Sporting-spelers kunnen contract mogelijk laten verscheuren na ongeziene aanval

Gepubliceerd: dinsdag 15 mei 2018 om 23:17di 15-05-2018 om 23:17

Portugese media melden dinsdagavond dat een deel van de selectie van Sporting Portugal naar de spelersvakbond is gestapt om te informeren naar de mogelijkheden om de contracten ongeldig te laten verklaren. De spelers en staf van Sporting werden dinsdag aangevallen door een grote groep gemaskerde hooligans, die binnen wist te dringen in het trainingscomplex. Dat incident komt de club nu mogelijk duur te staan.

Pedro Rosa is specialist op het gebied van sportwetgeving en geeft tegenover O Jogo tekst en uitleg. "Het is de plicht van een werknemer om, hoe dan ook, de veiligheid te kunnen waarborgen en ervoor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen. Dat is Sporting duidelijk niet gelukt, net als dat het de club zondag niet gelukt is om de fans buiten de parkeergarage van het stadion te houden."

De Nederlander Bas Dost werd als eerste aangevallen door de hooligans. Rosa: "Hij is fysiek toegetakeld. Hoe kan hij dit van zich afzetten en vertrouwen blijven houden? Hij moet worden onderzocht. Het is zeker mogelijk om aan te sturen op contractontbinding." In Portugal wordt gemeld dat een aantal spelers dit al heeft gedaan. Het is niet bekend of Dost een van die spelers is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws