'Racing Genk wil ondanks 26 optredens niet verder met verdediger'

'Racing Genk wil ondanks 26 optredens niet verder met verdediger'

10-05-2018 10:50
1

De toekomst van Clinton Mata lijkt niet bij KRC Genk te liggen. Volgens Sport/Voetbalmagazine zijn de Limburgers niet van plan om de 25-jarige back definitief aan te trekken.

Na een onrustige transferzomer, maakte Mata dankzij Genk alsnog zijn langverwachte stap naar een Belgische topclub. Naar verluidt betaalde Genk een huursom van 850.000 euro om de rechtsachter voor één seizoen te huren van Charleroi. Tijdens de onderhandelingen bedong Genk een doorverkooppercentage van liefst 25 procent, maar geen optie tot koop. Sport/Voetbalmagazine meldt dat Genk ook niet van plan is om een bod uit te brengen.

Mata maakt een wisselvallig seizoen door, waarin hij lang niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Inmiddels staan er toch 26 officiële duels op de teller, waarin de zevenvoudig international van Angola goed was voor drie assists. Met het nieuws lijkt Genk na de zomer volledig de kaart van Joakim Maehle te trekken. De 20-jarige Deen werd aan het begin van dit seizoen nog niet volledig rijp geacht voor het grote werk, maar binnen de club zou er veel tevredenheid zijn over zijn ontwikkeling.