'STVV wil stunten met de komst van ex-trainer Bayern München'

'STVV wil stunten met de komst van ex-trainer Bayern München'

02-05-2018 07:30

STVV besliste onlangs om volgend seizoen niet verder te gaan met Jonas De Roeck. Het bestuur van de Limburgers vinden hem niet rijp genoeg om de ambities waar te maken. De club maakt echter snel werk van een opvolger.

Het Laatste Nieuws schrijft dat STVV gepolst heeft bij Andries Jonker, een Nederlandse coach van 55 jaar. In september werd hij nog ontslagen bij het Duitse Wolfsburg. Eerder was Jonker al hoofdtrainer van het Nederlandse Willem II.

De Truienaars bevestigen de interesse in de Nederlander. Meer nog: er zijn al onderhandelingen aan de gang. "Het ging louter om een verkennend gesprek", aldus STVV. HLN geeft aan dat er zelfs al een voorstel werd gedaan aan Jonker, maar hij vroeg om enige bedenktijd.

Een pak ervaring
Het STVV-bestuur gaf al aan dat het zoek is naar een trainer met enige ervaring. In dat opzicht zou Jonker alvast een goede optie zijn. De Nederlander werkte in het verleden samen met topcoaches als Felix Magath. Bovendien heeft hij er ook passages bij FC Barcelona en Bayern Munchen opzitten.