Liverpool kegelt sputterende Manchester City-machine uit Champions League

10-04-2018 22:35
4

Liverpool staat voor het eerst in tien jaar in de halve finales van de Champions League. De Reds overleefden de return tegen Manchester City uiteindelijk vrij simpel (1-2).

Na nog geen twee minuten spelen lag de bal namelijk al in het Liverpool-doel. Gabriel Jesus, die Kun Agüero op de bank hield, drukte af na een razendsnelle omschakeling van City. Virgil van Dijk verspeelde even daarvoor de bal, riep om een overtreding, maar kreeg niets.

Een City-storm stak op, maar dat resulteerde pas vlak voor rust in echt grote kansen. Bernardo Silva, één van de zes (!) aanvallend ingestelde spelers bij City, mikte naast én daarna op de paal. Vlak voor rust werd een goal van de thuisploeg zelfs onterecht afgekeurd door de Spaanse scheidsrechter Mateu Lahoz. Dat zat Josep Guardiola zó hoog, dat hij bij het beginnen van de rust vloekend en tierend op zijn landgenoot afstapte. Het resultaat: Pep op de tribune.

Zonder zijn hoofdcoach was City het helemaal kwijt. De Citizens, afgelopen weekend ook al pijnlijk geklopt door United, gaven de wedstrijd helemaal uit handen. Eerst profiteerde Mo Salah met een schitterend stiftje (1-1) en om het Liverpool-feest compleet te maken schoof Firmino de bal een kwartier voor tijd in de verre hoek (1-2).

En zo staat niet City, maar Liverpool in de halve finale van de Champions League. Een domper dus voor Vincent Kompany en Kevin De Bruyne.