Extreem zuur! Jonge Rode Duivels geven marge uit handen bij start EK-eltiteronde

21-03-2018 14:17
1

De nationale U19 is het laatste kwalificatietornooi voor het EK met een nederlaag gestart. Het elftal van bondscoach Gert Verheyen gaf met tien man een 2-0 voorsprong uit handen tegen Frankrijk: 2-3.

Thibaud Verlinden (FC St. Pauli) verzorgde het enige doelpunt voor de rust. Kort na de pauze sloegen onze talenten nog eens toe via Sebastiaan Bornauw (RSC Anderlecht). Niet veel later kwam er echter een zeer belangrijk kantelpunt in de match. Doelman Brent Gabriël (Club Brugge KV) werd namelijk met rood van het veld gestuurd, waardoor de jonge Duivels circa 40 minuten met een man minder stand moesten zien te houden.

Tot tien minuten voor tijd werd de fraaie 2-0 marge met succes verdedigd, maar in de laatste tien minuten liep het compleet mis. De Franse leeftijdsgenoten maakten in minuut 81 de aansluitingstreffer via Louis Pintor om vijf minuten later dankzij Amine Gouiri de bordjes helemaal in evenwicht te brengen. In blessuretijd deelde Pintor de knock-out uit met zijn tweede van de middag.

De jonge Rode Duivels zitten spelen de komende dagen nog tegen Spanje (24 maart) en Bulgarije (27 maart). Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde.