OFFICIEEL: PL-ploeg vindt enkele dagen na ontslag al nieuwe coach

  OFFICIEEL: PL-ploeg vindt enkele dagen na ontslag al nieuwe coach

  Gepubliceerd: donderdag 15 maart 2018 om 08:05do 15-03-2018 om 08:05

  Southampton heeft per direct afscheid genomen van manager Mauricio Pellegrino. De 46-jarige Argentijn stond met The Saints op de zeventiende plaats in de Premier League en het bestuur heeft er onvoldoende vertrouwen in dat hij de sportieve situatie kan verbeteren.

  Assistenten Carlos Compagnucci en Xavier Tamarit mogen ook direct hun koffers pakken. 'Wij willen benadrukken dat we Mauricio, Carlos en Xavier dankbaar zijn voor hun inzet namens Southampton. We willen hen dan ook alle succes voor de toekomst wensen.' Southampton laat bovendien weten dat het al bezig is met de zoektocht naar een nieuwe manager, die het zo spoedig mogelijk hoopt te presenteren.

  Pellegrino was pas bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Southampton, dat de in de laatste vier Premier League-wedstrijden geen overwinning wist te boeken. Eerder was hij werkzaam in Spanje, als trainer van Valencia en Alavés, dat vorig seizoen als promovendus de finale van de Copa del Rey wist te halen.

  Update 15/3 08.04: Mark Hughes is aangesteld als de opvolger van de ontslagen Mauricio Pellegrino bij Southampton. De manager heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend en moet de club gaan behoeden voor degradatie. Southampton staat op de zeventiende plek, één punt boven de degradatiezone.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws