Verschrikkelijke timing, Kameroen zoekt opvolger Broos in ons land

Verschrikkelijke timing, Kameroen zoekt opvolger Broos in ons land

10-03-2018 06:56
5

In november van vorig jaar trok KAS Eupen Claude Makelélé aan. De kans bestaat dat de trainer straks alweer weg is in de Oostkantons. De voormalig middenvelder van Real Madrid is immers in beeld om bondscoach van Kameroen te worden.

De timing kan waarschijnlijk niet slechter. Zondag speelt Eupen immers om het behoud in de Jupiler Pro League. Het ontvangt Moeskroen en moet op de slotspeeldag beter doen dan KV Mechelen dat thuis tegen Waasland-Beveren speelt om in 1A te blijven.

Volgens Het Nieuwsblad waren er de afgelopen dagen al vertegenwoordigers van Kameroen in Eupen om met Makelélé te praten. De trainer blijft voorlopig op de oppervlakte als het over zijn persoon gaat. "Ik lig hier onder contract Maar in voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren."

Bij KAS Eupen heeft Makelélé nog een contract tot 2020. Het was de bedoeling dat de voormalige wereldkampioen met Frankrijk de club op het hoogste niveau hield, maar door een slecht resultaat op zondag kan die missie wel eens falen. Bij Kameroen stond lang Hugo Broos aan het roer. Hij veroverde met het land de Afrika Cup, maar werd onlangs bedankt voor bewezen diensten.