'Spelers Arsenal vechten elkaar de kleedkamer uit: Özil en aankoop slachtoffer'

'Spelers Arsenal vechten elkaar de kleedkamer uit: Özil en aankoop slachtoffer'

06-03-2018 08:36
4

Na vier nederlagen op rij rommelt het binnen Arsenal. Het vertrouwen in manager Arsène Wenger is weg en de spelers vechten elkaar de kleedkamer uit, zo meldt The Sun.

Arsenal ging zondag met 2-1 onderuit tegen Brighton & Hove Albion, waarna de bom tot barsten kwam. Sterspelers Mesut Özil en Henrikh Mkhitaryan staan in de vuurlinie, nadat ze opnieuw het verschil niet konden maken. Ook verdediger Shokdran Mustafi moet het ontgelden bij zijn teamgenoten, omdat hij de schuld van tegengoals altijd op anderen afschuift.

Hector Bellerin is ondertussen furieus op Wenger, die hem slechts twee uur voor de aftrap uit de opstelling schrapte. De Spanjaard ging er op basis van de trainingen vanuit dat hij mocht starten. Hij heeft het gevoel dat de Franse manager van hem de zondebok maakt. En niet alleen Bellerin heeft problemen met Wenger. Ook de relatie tussen Le Professeur en de clubleiding is ernstig bekoeld.

Volgens The Sun begint Wenger zelf langzamerhand ook het geloof te verliezen dat hij de boel nog kan omdraaien. Zijn autoriteit binnen de selectie is tanende. Arsenal bekijkt zijn positie vanaf nu van wedstrijd tot wedstrijd, maar aan het einde van het seizoen lijkt een vertrek onvermijdelijk.

Arsenal doet er goed aan om rustig over een opvolger na te denken. Mikel Arteta, oud-speler van The Gunners en huidig assistent van Pep Guardiola bij Manchester City, wordt veelvuldig genoemd. Hij is echter allerminst populair in de kleedkamer van Arsenal. Zijn voormalige teamgenoten beschouwen hem als arrogant.