'Genk wrijft zich al in de handen, Man United gaat tot 90 miljoen voor ex-speler'

  'Genk wrijft zich al in de handen, Man United gaat tot 90 miljoen voor ex-speler'

  zondag 25 februari 2018 om 10:49

  KRC Genk is komende zomer zo goed als zeker negen miljoen euro rijker. Dat heeft alles te maken met de stormachtige ontwikkeling van Sergej Milinkovic-Savic, die doorbraak in de Luminus Arena.

  In de zomer van 2015 verkochten de Limburgers hun goudklompje voor achttien miljoen euro aan SS Lazio. In de overeenkomst namen beide clubs destijds op dat Genk een doorverkooppercentage zou krijgen van vijftig procent. Toen de Romeinen zagen hoezeer de middenvelder zich doorzette, vonden ze dat toch te gortig. In het contract stond echter ook een clausule om dat doorverkooppercentage af te kopen voor een vast bedrag van negen miljoen bij een transfer.

  Dat zit er komende zomer aan te komen, want Milinkovic-Savic is hot op de transfermarkt. Volgens The Daily Mirror ligt Manchester United momenteel in pole positie. José Mourinho en steraankoop Paul Pogba zitten al enige tijd niet meer op dezelfde lijn, waardoor The Red Devils wel eens op zoek kunnen gaan naar een vervanger. Dat zou Milinkovic-Savic moeten worden.

  Ongelooflijke progressie
  De Serviër speelt in Rome beter dan ooit tevoren én laat indrukwekkende statistieken noteren. Hij zit aan negen goals en zes assists in 32 optredens. Manchester United beseft dan ook dat er boter bij de vis moet. Liefst 90 miljoen euro zou de Engelse topclub over hebben voor Milinkovic-Savic. Als de deal erdoor komt, schrijft Genk dus negen miljoen bij op de bankrekening.  

  Poll

  Genk liet Milinkovic-Savic te goedkoop gaan

  (604 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bart Thijs +3166
  zondag 25 februari 2018 om 11:18
  Als je ziet hoelang hij speler van Genk geweest is en welke winst ze erop maken, dat is fenomenaal! Spelers houden totdat iemand er 90 miljoen voor betaald is onbestaande voor Belgische ploegen.. dus Genk heeft een goede zaak gedaan met een percentage te hebben op de doorverkoop (wat ze wel meer doen)
  Vind ik leuk
  zondag 25 februari 2018 om 11:21
  En dan zijn idioten die twijfelen aan de status van rijkste club van BE. :D
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +3166
  zondag 25 februari 2018 om 11:52
  Akkoord maar ik vind dat dat geld dan ook gedeeltelijk terug naar de ploeg moet vloeien, met gerichte en goed versterkingen..
  Wat niet altijd gebeurt..
  Vind ik leuk
  Daydreamer +4172
  zondag 25 februari 2018 om 15:31
  Klopt helemaal! Voorlopig zijn ze op vlak van eigen vermogen top. Het palmares daarentegen...
  Ze moeten een beter evenwicht vinden tussen het budgettaire en het sportieve!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Genk wrijft zich al in de handen, Man United gaat tot 90 miljoen voor ex-speler'