Dip van Club Brugge ontrafeld: Al twee doelmannen en zeven centrale verdedigers

  Dip van Club Brugge ontrafeld: "Al twee doelmannen en zeven centrale verdedigers"

  Gepubliceerd: woensdag 21 februari 2018 om 08:30wo 21-02-2018 om 08:30

  Club Brugge zit de laatste weken duidelijk in een minder periode. De laatste vier wedstrijden kon het slechts drie punten verzamelen, niet naar de gewoonte van Blauw-Zwart. Voor de spanning in de Jupiler Pro League is het echter positief, al laten ook de dichtste achtervolgers het afweten.

  Jacques Sys – hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine – ziet Club Brugge zwalpen. 'Eigenlijk had ook play-off 1 straks kunnen uitgroeien tot een competitie met weinig spankracht. Club Brugge verzuimde het de laatste weken om de concurrentie uit te tellen. Drie punten uit de laatste vier matchen, dat is niet het rapport van een kampioen.'

  Een zoektocht
  'Club toont na de jaarwisseling defensieve hiaten: het incasseerde in zes competitiewedstrijden tien doelpunten. In een zoektocht naar de juiste formatie werden dit jaar twee doelmannen en zeven centrale verdedigers opgesteld', gaat hij verder.

  Ook de Brugse spitsen hebben het moeilijk. 'In die zes matchen tekende Club elf goals aan. Slechts twee daarvan kwamen van de voet van spitsen: Abdoulay Diaby en Wesley . Het neemt niet weg dat Club Brugge over de hele competitie de meest productieve ploeg blijft: 62 doelpunten. Dat zijn er vijftien meer dan de nummer twee… Waasland-Beveren.'

  Plaats een reactie

  Boerken +7060
  woensdag 21 februari 2018 om 08:40
  Misschien eens kijken of dit nog nooit gebeurd is bij een landskampioen ? Of dit zo uitzonderlijk is!
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +16090
  woensdag 21 februari 2018 om 09:02
  Elke ploeg kent wel eens een dipje hé.. De rest blijft ook verliezen, dus veel impact heeft het tot dusver niet. En ze spelen niet slecht, laat dat duidelijk zijn.
  Vind ik leuk
  Reagens +2325
  woensdag 21 februari 2018 om 09:19
  De analyses bij ons zijn toch altijd van zo een ongekend hoog niveau...
  De doelmannen is vrij uitzonderlijk. Maar 7 centrale verdedigers in een systeem waar je er met 3 speelt is toch niet dramatisch? Er zijn nu eenmaal blessures, schorsingen en vormdips.
  Net zoals men in 2017 blind was voor de keren dat Club er met wat geluk en mentaliteit is uitgeraakt mogen we nu toch ook niet blind zijn voor de pech die ze nu wél kennen. En niet vergeten dat het programma toch ook zeer zwaar is geweest.
  En aangezien er geen enkele concurrent echt dichter is gekomen is er sowieso geen probleem.
  Vind ik leuk
  firedwarf +3221
  woensdag 21 februari 2018 om 09:50
  Wat maakt het uit zolang brugge punten blijft pakken en de directe concurrenten geen punten pakken of inlopen??? Al zou Brugge iedere match vanaf nu gelijk spelen... Zolang charleroi, anderlecht, of wie de nieuwe potentiele 2de en 3de plaats bezet geen punten pakken speelt Brugge gewoon met 2 vingers in de neus kampioen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws