Heeft Ferrera voor nieuw goudhaantje gezorgd? 'Met de flair van Tielemans'

Heeft Ferrera voor nieuw goudhaantje gezorgd? 'Met de flair van Tielemans'

01-02-2018 21:35
1

Anderlecht maakt niet bepaald brokken op de transfermarkt, maar misschien kan de eigen jeugd dat wel oplossen. Zo liet Albert Sambi Lokonga weer een mooie prestatie zien tegen Standard. Lokonga staat er vooral door de hulp van Emilio Ferrera.

Als lichtgewicht kreeg Lokonga niet altijd evenveel kansen. "Bij Anderlecht geloofden ze wel in het potentieel van de middenvelder, maar ze staarden zich blind op zijn ranke figuur. Zelfs op Neerpede geven trainers de voorkeur aan een jongen met een competitiegewicht van 80 kilogram boven een talentrijke speler die twintig kilogram lichter is", staat te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

Ferrera had daar echter lak aan. "Hij gaf Sambi Lokonga het volle vertrouwen. Zijn naam werd vervolgens opgepikt door Vanhaezebrouck, die in tegenstelling tot René Weiler wel geïnteresseerd is in de jeugd. Op 22 november mocht de tiener voor het eerst plaatsnemen op de bank in de thuismatch tegen Bayern München en een maand later stond hij al aan de aftrap tegen Eupen."

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Anderlecht een nieuw goudhaantje beet. "Sambi Lokonga zal de komende weken ongetwijfeld vergeleken worden met Youri Tielemans. Hij heeft niet de geniale baltoets van Tielemans, maar hij voetbalt wel met dezelfde flair. Op Sclessin bleek meermaals dat hij in alle omstandigheden aangespeeld kan worden. In de eerste plaats omdat hij lak heeft aan stress. Een paar uur voor de afreis naar Luik zat Sambi Lokonga in de kleedkamer op Neerpede te dollen met zijn maats van bij de U21."