Real tankt vertrouwen na bekerechec: grote zege in Mestalla, twee goals Ronaldo

27-01-2018 18:08

Zinedine Zidane heeft weer wat adem bij Real Madrid. Het lastige uitduel met Valencia werd zaterdag met 4-1 gewonnen. Cristiano Ronaldo was twee keer trefzeker in Mestalla.

Na de desastreuze bekeruitschakeling tegen het kleine Leganés van eerder deze week wíst Zidane dat alleen winst telde tegen Valencia. De thuisploeg doet het dit seizoen prima in de Primera Division en had voor aanvang van de kraker vijf punten meer dan nummer vier Real.

In de eerste helft vielen er twee doelpunten. Beide keren was Ronaldo de maker en beide keren scoorde de Portugese vedette vanaf de penaltystip. In de 16e en in de 38e minuut was het raak. Geen andere speler in de geschiedenis van de Spaanse competitie heeft nu meer doelpunten gemaakt uit penalty's dan Ronaldo.

Na de pauze leek het nog even spannend te worden. Santi Mina maakte er 1-2 van. Dani Parejo (Valencia) miste daarna een opgelegde kans op de gelijkmaker. Nadat ook Ronaldo dé mogelijkheid op een hattrick had laten liggen, besliste Marcelo de wedstrijd in de 84e minuut. De Braziliaanse back scoorde na een fraaie combinatie. De uiteindelijke 4-1 van Toni Kroos was voor de statistieken. D Duitser scoorde na een fraai hakje van Mateo Kovacic.

De Koninklijke heeft nu 38 punten uit 20 duels. Koploper FC Barcelona staat op 54 punten. Zondag komt Barça in Camp Nou in actie tegen Alavés. Atlético Madrid (43 punten) ontvangt Las Palmas.