OFFICIEEL: Aanstormende belofte overtuigt Maes en wordt beloond met nieuw contract

OFFICIEEL: Aanstormende belofte overtuigt Maes en wordt beloond met nieuw contract

26-01-2018 16:00

Lokeren heeft zich deze transfermercato nog nauwelijks laten gelden. De nummer 14 uit de Jupiler Pro League had vrijdag wel contractnieuws mee te delen. Gil Van Moerzeke (19) zette zijn handtekening onder een verbintenis voor 2,5 seizoenen.

Lokeren geeft met het nieuwe contract een duidelijk teken van vertrouwen af. Van Moerzeke is een jeugdproduct en een doorbraak op Daknam ligt nog altijd in het verschiet. De 1m90 lange Van Moerzeke kent een opmerkelijk verhaal, want van spits werd hij omgeschoold tot centrale verdediger. Hij zat dit seizoen tijdens het bekerduel met AA Gent (2-1 verlies) voor het eerst op de bank. Tot een debuut kwam het echter nog niet.

De club laat in het persbericht wel weten dat Van Moerzeke flink aan de weg timmert. Zo maakt hij naar zeggen 'telkens een goede beurt bij de beloften'. Als beloning nam coach Peter Maes hem mee op stage naar het Spaanse Campoamor, waar hij de technische staf heeft weten te overtuigen van zijn potentieel. Dit leverde hem dus uiteindelijk een contract tot medio 2020 op.