Oorlog! Gheysens gaat in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

Oorlog! Gheysens gaat in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

20-01-2018 18:20
33

Paul Gheysens, grote man van bouwgigant Ghelamco, wil de bouw van een nieuwe voetbaltempel voor Club Brugge tegenhouden. Ghelamco heeft officieel beroep aangetekend. Dat meldt VTM Nieuws.

VTM Nieuws meldt dat Ghelamco nu officieel gevraagd heeft om het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de bouw te vernietigen. Gheysens en Ghelamco bezitten 4,5 van 146 hectare van de bouwgrond aan de Blankenbergsesteenweg en vinden dat hun belangen worden geschaad. ''Het is onaanvaardbaar dat de percelen gedwongen worden onteigend, louter en alleen ten voordele van een private onderneming, die Club Brugge is'', kon VTM in het uitreksel van het beroep inlezen.

Club Brugge hoopte vanaf 2022 intrek te nemen in het nieuwe stadion, dat op drie kilometer van het huidige Jan Breydel moet komen te staan. Door het beroep wordt de deadline van 2022 waarschijnlijk al onhaalbaar. Mocht het Ruimtelijk Uitvoeringsplan op grond van het beroep worden vernietigd, dan is het nog maar de vraag of het project ooit wel kan doorgaan.

Het lijkt erop dat het hier gaat om een oorlog tussen Gheysens en Bart Verhaeghe, voorzitter van Club en bezieler van UPlace. Verhaeghe was in zijn rol als ondervoorzitter van de Belgische Voetbalbond een tegenstander van het Eurostadion, dat het prestigeproject van Gheysens moest worden. Het Eurostadion is zo goed als zeker afgeschoten en mogelijk probeert Gheysens via deze weg terug te slaan richting Verhaeghe.