Bondscoach Martinez schat de Italiaanse competitie niet hoog in

"Bondscoach Martinez schat de Italiaanse competitie niet hoog in"

18-01-2018 13:45
1

Er is de laatste dagen heel wat te doen rond Radja Nainggolan. Die zou namelijk een transfer naar China kunnen krijgen. Veel mensen zien dat als de doodsteek voor zijn carrière bij de Rode Duivels, maar Eddy Snelders spreekt andere taal.

Snelders denkt dat dit weinig verschil zal maken. "Ik denk dat de bondscoach de Italiaanse competitie ook niet hoog inschat. Als je ziet dat hij Nainggolan bijna nooit oproept en Dries Mertens vaak niet laat spelen. Een transfer naar de Chinese competitie zal dus niet veel veranderen aan zijn kansen bij de Rode Duivels. Als hij er niet bij is, zal het niet door de competitie maar door zijn gedrag zijn", stelt hij bij Newsmonkey.

Toch neemt Nainggolan in dit geval een risico, want niet iedereen kan aarden in de Super League. "Iedere voetballer die kiest voor een transfer naar zo'n land, doet dat natuurlijk puur voor het geld. Maar je moet er wel nog kunnen aarden ook en met andere levensgewoontes om kunnen. Axel Witsel zit nu een jaar in China en voorlopig gaat alles goed, maar als het er even minder gaat, kan je snel afgeschreven zijn ook."

Guangzhou Evergrande zou wel liefst 94 miljoen euro moeten neertellen, waarvan bijna de helft aan de Chinese bond. "We schrikken al lang niet meer van zo'n bedragen. De voetbalwereld is een vrije markt en dus een kwestie van vraag en aanbod. Die transfermolen draait al lang en we weten niet waar het eindigt."