Update: Rode kaart van 'natrap-scheids' wordt geseponeerd door Franse bond

Update: Rode kaart van 'natrap-scheids' wordt geseponeerd door Franse bond

16-01-2018 16:05
7

Tony Chapron gaat door het stof na zijn bizarre actie in de Ligue 1-wedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain (0-1) van zondagavond. De scheidsrechter trapte Nantes-speler Diego Carlos na, nadat deze Chapron per ongeluk ten val had gebracht.

Tot overmaat van ramp stuurde Chapron de Braziliaan ook nog eens van het veld met een tweede gele kaart. De leidsman vraagt vergiffenis. "Dit onhandige gebaar was erg ongepast", zegt hij tegen het Franse persbureau AFP. "Tijdens de wedstrijd werd ik naar de grond gehaald door Diego Carlos en op dat moment voelde ik een scherpe pijnscheut op een plek waar ik onlangs nog een blessure aan had. Mijn verschrikkelijke reflex was om na mijn val mijn been uit te steken naar de speler. Ik wil daar mijn excuses voor aanbieden."

De Franse voetbalbond (FFF) maakte maandag al bekend dat Chapron voorlopig geschorst is. De Franse scheidsrechtersbond spreekt zijn steun uit. 'Dit was een slecht moment van hem', staat in een verklaring. 'Zonder gewelddadig te zijn, was dit gebaar ongepast. Hij heeft zijn excuses aangeboden bij Diego Carlos en in zijn wedstrijdrapport vermeld dat de tweede gele kaart niet nodig was geweest. Het is onze taak om onze arbiters te beschermen en daarom steunen wij Tony Chapron in de zaak die tegen hem gevoerd wordt.'

Update 16/1 16.05: De bizarre rode kaart die Chapron zondagavond gaf aan Diego Carlos, is door de Franse voetbalbond geseponeerd. De Braziliaan kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij in botsing was gekomen met de arbiter. Het incident ging de hele wereld over. Aanstaande donderdag wordt bekend welke maatregelen er genomen gaan worden tegen Chapron.

Lees ookBizar moment in Ligue 1: 'Volkomen absurd, ik hoop dat hij wordt gestraft'