Bizar moment in Ligue 1: 'Volkomen absurd, ik hoop dat hij wordt gestraft'

Bizar moment in Ligue 1: 'Volkomen absurd, ik hoop dat hij wordt gestraft'

15-01-2018 12:00
3

Ongeloof regeerde zondagavond in voetbalminnend Frankrijk, na een bizarre actie van scheidsrechter Tony Chapron tijdens FC Nantes - Paris Saint-Germain. De arbiter trapte na en gaf vervolgens ook nog een rode kaart aan de speler die hem per ongeluk liet struikelen. 

Spelers van Nantes konden hun ogen niet geloven. Spits Yacibe Bammou reageerde vol ongeloof. "Je kan je afvragen of hij het shirt van PSG droeg", citeert VI Franse pers. Ook middenvelder Valentin Rongier wist niet wat hij zag. "Ik vind het volkomen absurd. Hij durfde nog te zeggen dat hij uitgleed. Ik hoop dat hij wordt gestraft."

Nantes-voorzitter Waldemar Kita deed er nog een schepje bovenop na afloop van de wedstrijd. "Het is een grap. Ik heb veel berichtjes gehad uit de hele wereld, die me zeiden dat deze scheidsrechter een grap was. Het is een schandaal. En nog rood geven aan een speler die niets deed. Hij moet terug naar school."

"Ik geloof niet dat hij het bewust deed. Maar we moeten wel een oplossing vinden. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Hij moet voor een halfjaar geschorst worden", aldus de beleidsbepaler van de Fransen. Paris Saint-Germain won het duel met 0-1.

Update: De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF) heeft scheidsrechter Tony Chapron voor onbepaalde tijd geschorst. Dat maakt de bond maandag bekend via de officiële kanalen. De commissie gaat de trappende beweging van Chapron richting FC Nantes-speler Diego Carlos verder onderzoeken.