Belgische topref hoopt op promotie: Als ik mijn niveau kan aanhouden...

  Belgische topref hoopt op promotie: "Als ik mijn niveau kan aanhouden..."

  Gepubliceerd: zaterdag 13 januari 2018 om 18:45za 13-01-2018 om 18:45

  België heeft momenteel maar één ref in Categorie 1: dat is Sébastien Delferière. Bart Vertenten spreekt echter nu de ambitie uit om nummer twee te worden.

  De 29-jarige Vertenten wil zijn Franstalige collega nu achterna. "Als ik mijn eerste seizoenshelft kan evenaren, maak ik een goede kans. Ik ben ook heel tevreden over mijn niveau in Europa. Ik heb enkele goede ervaringen gehad en mocht in de Europa League een groepswedstrijd van Zenit, toch een kanshebber, fluiten", vertelt hij bij Sporza.

  Categorie 1 is echter nog niet de hoogste categorie, daarboven is er nog de Elite. Vertenten vreest dat daar geen enkele Belgische ref zal zijn. "Voor mij persoonlijk toch zeker niet. Geen enkele Belg zit in de Elite-categorie, dus ik vermoed dat het EK 2020 een moeilijk verhaal wordt voor de Belgische refs."

  "Mijn persoonlijk doel is om naar pot 1 te stijgen. In Europa krijgen we niet veel kansen om ons te tonen. Dus als er zich dan eens een opportuniteit voordoet, moet je die met beide handen grijpen." 

  Plaats een reactie

  zaterdag 13 januari 2018 om 19:35
  Heb Vertenten eerlijk gezegd altijd al een van de meer bekwame scheidsrechters gevonden. Niet zozeer omwille van zijn % correcte beslissingen, maar wel zijn gebruik van videoref en het feit dat hij voet bij stuk durft houden. Hij laat zich niet snel doen door de spelers zelf of door supporters.
  Nuja, dat is mijn indruk.
  Vind ik leuk
  ketje55 +2075
  zaterdag 13 januari 2018 om 19:45
  Dan zal hij Dhooge moeten aanspreken die kreeg corrupte De Bleeckere daar ook binnen, en het was niet om zijn perfecte fluitkunsten!
  [Reactie gewijzigd op zaterdag 13 januari 2018 om 19:46]
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15822
  zaterdag 13 januari 2018 om 19:56
  Stuur onze Belgische refs eens naar een opleiding in Engeland, ze zouden het snel onder de knie hebben. Niet dat het daar allemaal topscheidsrechters zijn, maar zij mogen toch belangrijke Europese wedstrijden fluiten.
  Vind ik leuk
  willyy +122
  zondag 14 januari 2018 om 07:00
  niveau welk niveau?
  dat gaan ze die europese ploegen toch nie aandoen zeker !
  das een dokter maar die zie niet goed
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws