Vanhaezebrouck schaamt zich: ''Ze waren veel meer een kampioen dan wij''

Vanhaezebrouck schaamt zich: ''Ze waren veel meer een kampioen dan wij''

17-12-2017 18:10
24

Anderlecht zoekt naar woorden om de dramatische middag tegen Club Brugge (5-0) te beschrijven. Hein Vanhaezebrouck voelt als coach van de recordkampioen zelfs schaamte.

''Als ik alle matchen binnen beschouwing neem die ik hier met al mijn ploegen ooit ben komen spelen... Dan ben ik toch beschaamd als coach, en zeker als coach van Anderlecht. Een grote ploeg, een groot instituut… Als je hier dan zo komt spelen, dan heb je na afloop weinig recht tot spreken'', erkende hij zijn meerdere tijdens de persconferentie.

Vanhaezebrouck kon niet anders dan toegeven dat zijn mannen op alle fronten werden afgetroefd. ''Club speelde vandaag als een kampioen. Met veel lef, achterin man op man gespeeld, gedurfd, vooruitvoetballend met veel risico’s en veel beweging… Ik weet waarover ik spreek, want ik ken dat soort voetbal maar al te goed. Wij hebben daar veel te weinig tegenover gesteld. Zelfs in de eerste helft - toen we Club nog min of meer onder controle hadden - waren ze veel meer een kampioen dan Anderlecht'', deed hij een pijnlijke vaststelling.

Lees ook: Vanhaezebrouck zucht na vernedering in topper: ''Het was weer los zand''
Lees ook: Leko in de wolken: ''Trots op wat ik zag, van eerste tot laatste minuut''