Vanhaezebrouck zucht na vernedering in topper: ''Het was weer los zand''

Vanhaezebrouck zucht na vernedering in topper: ''Het was weer los zand''

17-12-2017 17:14
9

Anderlecht kreeg zondagmiddag een hard pak slaag in het Jan Breydelstadion. Paars-wit werd met forfaitcijfers naar huis gestuurd door Club Brugge. De nederlaag is uiteraard hard aangekomen bij coach Hein Vanhaezebrouck.

Dit is de eerste keer dat ik dit hier meemaak", zuchtte Vanhaezebrouck na afloop op de persconferentie. "Daarenboven als trainer van Anderlecht, dat verwacht je niet. Ik kan maar naar één feit verwijzen: we hadden hier 0-1 kunnen voorstaan. We hadden hen op één moment pijn kunnen doen", baalde hij van de gemiste kans van Hanni in de eerste helft.

Vanhaezebrouck zag ook weer geen hechte ploeg om het veld staan. "Dit is een beetje een herhaling van onze vorige match. Na die mentale tik vorige week, de rode kaart, was het los zand. Vandaag was het weer zo." Hij hoopte de schade te beperken na rust, maar dat liep ook op een fiasco uit. "Als je verliest, dan moet je waardig verliezen. Dat hebben we tijdens de rust gezegd. Probeer dan iets te doen en slik geen goals meer, want Club zou toch niet meer komen. Maar ze scoren nog drie keer. En alweer zijn er twee strafschoppen bij. Dan heb je niet goed verdedigd'', besloot hij kritisch.

Lees ook: Boeckx na pijnlijke nederlaag: "Iedereen moet in de spiegel kijken nu"